Pogledajte novi detalj Mercedesovog električnog noviteta

Foto: Mercedes

NAKON što je javnosti otkrio detalj prednjice, Mercedes je u drugom teaseru odlučio otkriti svjetlosni potpis stražnjeg kraja svog noviteta.

U pitanju je EQC, prvi u nizu električnih modela koji će biti ponuđeni u okviru nove EQ marke. Radi se o jednom od najvažnijih noviteta godine, i to ne samo kad je riječ o Mercedesu.

Električni premium SUV model svijet će upoznati 4. rujna na premijeri, a do tada će nam Mercedes na kapaljku otkrivati pojedine detalje. Drugi po redu otkriva potpis svjetala. I baš kao što se očekivalo, radi se o horizontalno orijentiranom LED potpisu.

Ponovimo i gradivo. Mercedes je već prije najavio baterije kapaciteta 70 kWh te autonomiju od oko 500 km prema NEDC ciklusu. Realno treba očekivati do 400 km, pogotovo ako se uzme u obzir da su igri dva elektromotora ukupne snage do 300 kW. Oko pet sekundi za ubrzanje do 100 km/h je minimum koji će morati ostvariti želi li konkurirati postojećim i budućim rivalima.  

U svakom slučaju Mercedes je iznenadio najavom premijere i uspio bar djelomično skrenuti pažnju s Audija koji također lansira električni premium SUV model.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.