Pogledajte očaravajući coupe iz Lexusa

 Foto: Lexus

PRELIJEPI Lexusov koncept LF-LC konačno je stigao uproizvodnom izdanju spremnom da osvoji cestu.
 
Lexus je ispunio obećanje i u Detroitu premijerno predstavio produkcijski model rasnog coupea. LC osvaja na prvu posebno u predstavljenom top izdanju LC 500 pokretanom atmosferski V8 tehnološkim draguljem poznatim iz sportskih F izdanja modela GS i RC. Iz pet litara radne zapremine daje 474 KS i 527 Nm, a usuglašen sa 10-stupanjskim automatskim mjenjačem potjera ljepoticu do 96 km/h za manje od 4,5 sekundi.
 
  
Što se mjenjača tiče u Lexusu kažu da je manji i lakši od aktualnog osam-stupanjskog, dok su brzine izmjena stupnjeva prijenosa na razini mjenjača s dvije spojke. Ono bitno je kako je Lexus ovom mjenjaču pridružio sustav nadzora čiji softver prati ubrzanje, kočenje i lateralne sile. 
 
 
LC je prvi Lexusov model postavljen na novu platformu namijenjenu luksuznim modelima sa stražnjim pogonom. Donosi gotovo idealan raspored masa, kao i poziciju težišta nižu od konkurencije. Sa istim ciljem je akumulator postavljen u prtljažnik, a umjesto rezervnog kotača automobil je dobio run flat gume. Vrijedi reći i kako su u ponudi "valjci" promjera 20 odnosno 21 cola. 
 
 
LC s dominantnom prednjom maskom i elegantnom siluetom jasno daje do znanja kako se radi o rafiniranom proizvodu visoke klase. Nažalost, interijer iako vrhunski izrađen, nije na razini modernog izraza vanjštine. U svakom slučaju radi o vrlo lijepom uratku nakon kojeg ćemo lako zaboraviti neslavni SC, kao i još neke ranije eskapade ove marke. Lexus je ovim modelom jasno pokazao u kojem smjeru će ići budućnosti i to nam se jako sviđa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.