Pogledajte što se sve nudi na aukciji povodom 60. rođendana Jamesa Bonda

Screenshot: YouTube

NA velikoj online aukciji bit će ponuđen niz zanimljivih stvari iz filmova, od knjiga i kostima do bezvremenskih automobilskih klasika.

Aukcijska kuća Christie's obilježava 60 godina filmske franšize James Bond dvodijelnom aukcijom čiji će prihodi biti donirani u dobrotvorne svrhe. 

Ponuđen je niz artikala, a kad su automobili u pitanju, najznačajniji je posljednji film serijala, No Time to Die. Ponuda kreće Jaguarom XF koji u filmu voze negativci u potjeri za Bondom i Madelaine Swann. Očekuje se da bi mogao postići cijenu od 70.000 funti.

U ponudi je i Range Rover SVR koji bi trebao postići cijenu od minimalno 80.000 funti. Na aukciji se našao i Land Rover Defender Bond Edition. Pokretan V8 motorom, ovaj se model nije našao u filmu, nego je dio limitirane serije od 300 primjeraka i jedini sa značkom "60 Years of Bond". Procjenjuje se kako će izazvati veliki interes, a time možda i cijenu od 300.000 funti. Ponuđen je i Defender s filmskog seta, a koji bi mogao postići i veću cijenu. 

Konačno, tu su i Aston Martini. Posebno zanimljiv je model V8, koji se pojavljuje u filmu s Craigom, a evocira uspomene na model iz filma The Living Daylights. Dovoljno da postigne cijenu do 700.000 funti. Konačno, kao vrhunac ponude dolazi replika DB5 koja je proizvedena isključivo za potrebe snimanja najnovijeg filma. Ima moderni 3.2 šest-cilindarski motor i ručni mjenjač, a usprkos oštećenjima je najskuplji izložak s procijenjenom cijenom izmjene vlasnika od čak dva milijuna eura. 

Recimo i kako će na aukciji zanimljive artikle naći i obožavatelji sa skromnijim budžetom. Nude se različiti kostimi, koferi, pa i maske iz filma Spectre. Početak aukcije najavljen je za 15. rujna. 

>> Ovdje možete vidjeti sve ponuđene artikle.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.