Pogledajte što su napravili od Rolls Roycea

Foto: Mansory

KAD je u pitanju ova tvrtka, teško možete ostati indiferentni. Jedni su za, drugi protiv, ali svi imaju mišljenje.

Naravno, govorimo o Mansoryju, tvrtki koja se ne libi preraditi najluksuznije i najskuplje automobile na svijetu. I to ekstremnu koja vrlo često ide u smjeru nepotrebnog kiča, pa u nekim detaljima i neukusa. Međutim, takve prerade prolaze, a sve je više onih koji su spremni dati nemali iznos da im se ovako "sredi“ auto.

Iskonski obožavatelji Rolls Roycea teško su se pomirili s idejom SUV-a u njihovim redovima, a onda je stigao Cullinan. I naravno postao hit na tržištu. Na koncu je i dobio pohvale kritike na račun prepoznatljivog izgleda, kao i zadržavanja plemenitosti limuzinskih prethodnika. 

Mansory ga je odlučio preraditi na pomalo neočekivan način. Vanjštinu je (nasreću) ostavio većim dijelom netaknutu. Mat crna boja karakteristična je za donji dio karoserije, dok je gornji izveden u sjajno crnoj boji i odijeljen tankom plavom linijom. 

I upravo ta plava linija najavljuje dešavanja u kabini. Interijer je pretapeciran kožom, ali u napadnoj nijansi plave boje koja baš i nije nešto što se viđa na ovakvim ili bilo kojim drugim vozilima. Bijeli detalji dodatno podižu dojam, nalazimo ih i na tepisima. 

Što se motora tiče, nije poznato je li se ponovio recept s verzije Billionaire Edition, gdje su lagano podigli karakteristike 6.75 twinturbo motora, i to za oko 40 KS i 100 Nm. U svakom slučaju, malo preko 5 sekundi za sprint do stotke i 250 km/h maksimalca su realna očekivanja. Kao i osjetno viša cijena od ionako vrlo skupog originala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.