Policajce očarao automobil Mad Maxa, ali svejedno su pisali kaznu

Screenshot: myPolice Gladstone Region/Facebook

JEDAN od najpopularnijih filmskih automobila dobio je nebrojene replike, ali neke od njih nisu legalne.

Jedna takva je nedavno uočena na domaćem teritoriju, na australskom sjeveroistoku, gdje je policijska patrola zaustavila automobil poznat iz popularnog filmskog serijala. Kad su ga vidjeli kako je prošao kraj njih, policajci su ostali u čudu, misleći vjerojatno da se radi o nekom snimanju. 

Krenuli su za popularnim Interceptorom te ostali ugodno iznenađeni što nije bilo klasične potjere. Automobil su pronašli na obližnjem odmorištu. Jedan od policajaca je konstatirao kako automobil izgleda odlično. "Bio je to prelijep automobil", rekao je poručnik Shaune English nakon što je vidio auto izbliza. 

Međutim, već se nakon prvog vizualnog pregleda moglo zamijetiti da prerada uključuje stvari koje nisu legalne. Ono što po njima nikako ne prolazi su segmenti motora (kompresor) postavljeni iznad poklopca motora, i to zbog opasnosti pri mogućem naletu na pješake. Također, ispušne cijevi su na boku vozila, što je dosta opasno ako su cijevi vruće.

Konačno, auto je imao i plavu rotirajuću signalnu lampu, što civilima nije dozvoljeno. 

Nakon objave policije na društvenim mrežama i informacije kako automobil mora na izvanredni tehnički pregled, komentarom se javio i vlasnik automobila Rod Coverdale. On je svima zahvalio na potpori i rekao kako je iznenađen postupkom policije.

Naime, automobil vozi svega šest puta godišnje, a ima ga već punih 12 godina. Kaže kako bi jednostavno upozorenje bilo dovoljno te bi automobil s vremenom sredio u skladu sa zahtjevima. Ali zakon je zakon, pa makar se radilo o automobilu kojem se i policajci dive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.