Porsche 918 Spyder stiže sljedeće godine

PORSCHE je u posljednje vrijeme jako tih kada je riječ o produkcijskoj verziji modela 918 Spyder.

Naime, od njegovog predstavljanja na ženevskom autosalonu je prošlo već skoro dvije godine. Dok se jedno vrijeme svako malo mogla čuti neka vijest o ovom automobilu u posljednje vrijeme o njemu ni traga ni glasa. Sve do.

Naime, Porsche je potvrdio kako će produkcijska verzija ovog modela biti premijerno službeno predstavljena na frankfurtskom autosalonu 2013. S obzirom na činjenicu kako se frankfurtski salon održava u jesen lako je zaključiti kako će kupcima početi stizati tijekom 2014. Inače, knjiga narudžbi je već otvorena, a u Porscheu planiraju proizvesti limitiranu seriju u (prema sada dostupnim podacima) 1.200 primjeraka.

Nadalje, otkriveno je i kako će se produkcijski model u pojedinim detaljima značajno razlikovati od svoje studijske najave. Najzanimljiviju i najznačajniju razliku će činiti zamjena 3,4-litrenog V8 motora s onim obujma 4,6 litara. Taj će pogonski stroj biti dodatno unaprijeđen i snaga će mu iznositi oko 550 KS. Uz par električnih motora, po jednog na svakoj osovini, ukupna snaga ovog će se popeti na preko 720 KS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.