Porsche je opozvao skoro sve Panamere u SAD-u, a savjet vlasnicima je neočekivan

Foto: Porsche

PORSCHE je s Panamerom ostvario globalni uspjeh pa ne čudi što je nakon sedam uspješnih godina stigao nasljednik. Ali to ne znači da se radi o bezgrešnom proizvodu. Naprotiv, i najbolji griješe, i to ne jednom.

Porsche se smatra jednim od najboljih proizvođača i kad govorimo o kvaliteti i pouzdanosti, ali i tu su opozivi normalna pojava. Uostalom, ako i najskuplji automobil poput Bugattija može u opoziv, zašto ne bi i jedan Porsche?

Konkretno, u ovom slučaju radi se o Panameri, i to primjercima prve generacije proizvedenim od 2010. do 2016. godine. A od njih nešto više od 42.700 prodanih u Americi u Porscheu ih na servis zovu čak 33.206.

Problem je s ventilatorom klimatizacije u čije kućište može prodrijeti voda. A gdje ima vlage, lako može doći i do kratkog spoja, a to znači mogućnost iskrenja i požara. U servisu će rado zamijeniti sve konektore i vodiče te dodatno zabrtviti kućište, ali ne odmah.

I sad ono najzanimljivije. Servisna akcija započinje tek 23. lipnja, a u Porscheu savjetuju vlasnicima da do tada ostave aute parkirane na otvorenom. Vjerojatno da ne bi mogući požar zahvatio garažu, kuću i sve ukućane. Šalu na stranu, ali ovakav savjet će teško zadovoljiti nekog vlasnika atraktivnog Porschea.