Porsche napada BMW-ov ponos, evo i čime

Foto: Theophilus Chin, Castagna Milano

PORSCHE će navodno u rekordnom roku na tržište izbaciti čak dva nova modela, oba u rangu najatraktivnijeg modela iz BMW-a.

BMW-ova serija 8 je od svog lansiranja trn u oku Porschea, koji mu uspješno preotima širok krug svih onih potencijalnih kupaca koji traže komforan sportski coupe s parom vrata manje no što ih ima Panamera. Već duže vrijeme u Porscheu zato razmišljaju upravo o coupe izvedbi Panamere, a sada Autocar doznaje kako je model dobio zeleno svjetlo.

I ne samo to, u planu su čak dvije izvedbe 2+2 konfiguracije, obje u formi rasnog GT-a. Pritom se očekuje da bi svi oni koji su prerasli 911 mogli upravo završiti u Panameri. I to vrlo skoro jer bi nove izvedbe Panamere svjetlo dana mogle ugledati već iduće godine. A pritom valja imati na umu da od ove ideje ne bježi ni Porscheov šef dizajna Michael Mauer, ali ipak odgovornost prebacuje na samu vrhušku kompanije.

Dostupne informacije idu od one kako Panamerina MSB platforma može biti i skraćena, ali i kako će se novi coupei imenom distancirati od svoje osnove. Štoviše, najviše šansi ima troznamenkasta oznaka, a jedan bi čak mogao nositi oznaku 928.

Ako ste pak jako nestrpljivi znajte da talijanski majstori zanata, Carozzeria Castagna, već sada spremno najavljuju Panameru Vistotal, preradu koja ima samo dva vrata. Radi se o vertikalno podiznim krilima kojima podsjećaju na stari koncept Lamborghini Marzal iz 1967. godine. Cijena i termin ulaska ove prerade u ponudu nisu još uvijek poznati.