Porsche umirovio najjeftiniji model, evo kad dolazi nasljednik

Foto: Porsche

U PROCESU elektrifikacije danak su u gami platila i dva najjeftinija modela. 

Već smo ranije izvještavali kako su dva modela Porschea, 718 Boxster & Cayman, povučeni s europskog tržišta. Sada se ta odluka prelila i na ostatak svjetskog tržišta čime Porsche šalje jasnu poruku. 

Porscheov direktor proizvodnje Albrecht Reimold za Automobilwoche je izjavio kako će proizvodnja Boxstera i Caymana biti obustavljena polovicom iduće godine. Zanimljivo je da je zamjena već u finalnoj fazi, a isti izvor za nju tvrdi da je izuzetno zabavna u vožnji. Pogađate, radi se o električnim nasljednicima. 

Ista sudbina čeka i benzinski Macan koji se još uvijek prodaje izvan europskog tržišta. On bi trebao biti umirovljen sredinom 2026. godine, obznanio je Reimold. I ovdje se snage fokusiraju na električnu izvedbu koja je već na tržištu. 

Aktualna regulativa doslovno tjera benzinske modele u mirovinu. Pritom Reimold kaže da ne bi bilo financijski isplativo ulagati u automobil star 10 godina, iako je to jedan od najprodavanijih proizvoda: "Sama količina nije mjerilo za nas kao luksuznog proizvođača."

Tijekom prošle godine prodaja modela 718 je porasla za 13% na 20.518 primjeraka, dok je potražnja za Macanom ostala ista prošlogodišnjoj s 87.355 prodanih primjeraka. Najprodavaniji Porsche, model Cayenne je prodao tek 200 primjeraka više. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.