Povratak legendarnog Hondinog coupea: Prelude se vraća i vozi na benzin

Foto: Honda

PRAVA bomba dolazi s Japan Mobility Showa.

U poplavi iznimno zanimljivih noviteta pojavio se i jedan čije je ime snažno odjeknulo sve do Europe. Za njega je zaslužna Honda, a u pitanju je Prelude. Taj model doživio je pet generacija, a iz salona je nestao sada već daleke 2001. godine.

Honda je sada prikazivanjem koncepta zapalila maštu, a potom je i dodatno raspirila naknadnom objavom, u kojoj je otkrila da je Prelude hibrid. Prelude Concept je više od samog koncepta, to je, kako kažu u Hondi, automobil namijenjen proizvodnji. 

 

Vizualno se Prelude ne oslanja na prethodnike. Prije svega to se odnosi na drastičan rast dimenzija, a sprijeda automobil dobiva novi dizajnerski potpis sličan rivalima. Neki ga već uspoređuju s Toyotom, ponajviše zbog svjetala. 

Sportski pedigre otkriva silueta automobila, kao i detalji poput decentnog stražnjeg spojlera ili Brembo oznake na kočnicama iza 20-inčnih naplataka. Prozori su, pak, toliko zatamnjeni da se vješto skriva interijer koji vjerojatno još nije finaliziran. 

 

Nepoznato je i što se krije ispod poklopca osim da se radi o hibridnom pogonu. Tko zna, možda bude dovoljno hrabrosti da se pojavi i izvedba Type-R. 

"Ovaj model postat će uvod za naše buduće modele koji će naslijediti 'užitak vožnje' u potpuno razvijenoj elektrificiranoj budućnosti i utjeloviti Hondin nepromjenjiv sportski način razmišljanja", poručio ja u svom govoru prvi čovjek Honde Toshihiro Mibe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.