Predstavljen Teslin novi Model 3 većeg dosega. Carine podigle cijene u Europi

Foto: Tesla

Tesla je predstavio novu verziju Modela 3 s pogonom na zadnje kotače i većim dosegom. Za sada je ta verzija automobila dostupna samo u SAD-u i Portoriku. 

Od ranije su na tržištu još tri verzije: s pogonom na zadnje kotače, s većim dosegom i pogonom na sva četiri kotača te s pogonom na sva četiri kotača i odličnim performansama.

Web stranica tvrtke otkriva kako je cijena nove verzije u Americi 42.490 dolara. Kod kupnje novih električnih vozila, američki kupci mogu uštedjeti dodatnih 7500 dolara za koje im se umanjuje godišnji iznos poreza, piše Forbes.

U Hrvatskoj, kao ni drugim državama Europe, nova verzija trojke još nije u ponudi. Cijene Modela 3 kreću se od 43.490 do 57.490 eura.

Model 3 proizvodi se u Kini. EU carina je porasla na 20.8 posto

Reuters je jučer objavio kako je Tesla podigao cijene Modela 3 za oko 1500 eura nakon što je Europska unija uvela carinu na električna vozila proizvedena u Kini. Navedeni model proizvodi se u Šangaju.

Carine na kineska električna vozila ranije su iznosile 10 posto. Nakon donošenja novih, koje su privremene i primjenjivat će se dok Komisija ne odluči hoće li do studenog primijeniti konačne carine, porasle su sve do 37.6 posto, ovisno o proizvođaču automobila.

Tesla je jedan od proizvođača koji je surađivao s istragom Europske unije te mu je određena carina od 20.8 posto. U budućnosti se možda i promijeni jer su iz Tesle tražili ponovni izračun svoje stope.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.