Predstavljena šasija novog Enza

FERRARI je na pariškom salonu predstavio šasiju budućeg automobila koji se trenutno vodi pod kodnim imenom F70, a koji će naslijediti model Enzo na vrhu ponude talijanskog proizvođača. Za sada još uvijek nije poznato ime novog modela, no pojedini detalji su već izašli u javnost te iako neslužbeni vjerojatno su točni.

No, vratimo se prvo na predstavljenu šasiju koja je otprilike 20% lakša i 27% čvršća od Enzove što znači da teži 70-ak kilograma. Izrađena je od ugljičnih vlakna te s donje strane zaštićena kevlarskom oblogom. Pri njenom su razvoju i proizvodnji korištena posljednja dostignuća i saznanja glede upotrijebljenih materijala i izrade, a dobar dio naravno dolazi iz svijeta Formule 1.

Novosti je više, a spomenimo samo činjenicu kako će ovjes biti izravno povezan sa šasijom, a u  nju su integrirani zaštita za spremnik goriva, prostor za akumulator i baterije, postolje za sjedala i sl.

Sljedeći Enzo bi trebao biti najsnažniji, najbrži i vrlo vjerojatno najekonomičniji cestovni Ferrari ikad. Naime, cijeli bi F70 trebao težiti oko 1100 kg, a pokretat će ga 7.3 V12 uparen s električnim motorom te prijenosom s dvije spojke. Njihova bi najveća ukupna snaga trebala iznositi oko 900 KS, što znači kako će uz vrhunska aerodinamična svojstva ubrzavati do 100 km/h za oko 3 sekunde i dostizati najveću brzinu od preko 350 km/h.

F70 se na tržištu očekuje tijekom iduće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.