Procurile informacije o novom Renaultu Espace

ŠESTA generacija legendarnog modela je pred vratima, a sudeći prema novim informacijama, neki bi mogli ostati razočarani. 

Prije svega to su ljubitelji monovolumena. Kao što smo već izvještavali, Renault će krajem ožujka, točnije 28. ožujka, predstaviti šestu generaciju Espacea. A bit će to klasičan crossover, da ne kažemo SUV, vrlo blizu ranije izloženoj ideji produženog Australa sa sedam sjedala. Otprilike bismo trebali očekivati vezu kao između Nissana Qashqai i X-Trail, gdje je potonji onaj veći model. 

A sve to znamo zahvaljujući navodno slučajnom curenju informacija. Na francuskoj Renaultovoj stranici se sasvim slučajno pojavio materijal u pdf formatu koji otkriva atribute Espacea. A skice i mjere potvrđuju da je Espace doista postao SUV i time se odrekao nasljeđa. Naime, kad je predstavljen 1984. godine, bio je to prvi europski monovolumen. 

Dobra je vijest da Espace ostaje putnik na duge staze, i to sa sedam sjedala. Doduše, uz nešto manje karizme jer ove skice iz službenih uputa, objavljenih na Worldscoop forumu, uvelike upućuju na dizajn sličan Australu. Ono što je različito svakako je veći međuosovinski razmak (2740 mm) te ukupna dužina od čak 4740 mm, više od prije spomenutog X-Traila. Vizualno, najveća razlika je straga s izmijenjenim svjetlima. 

 

 

Otprije je poznato kako će se nuditi u dvije konfiguracije, s pet i sedam sjedala. Također, imat će veliki stakleni krov. Prema službenim informacijama, krov je površine jednog kvadrata, odnosno dužine 133 cm i širine 84 cm.

Za sve ostalo treba se strpjeti do kraja mjeseca i premijere. Ili nas možda iznenadi još neko curenje informacija.