Prodaje se Ferrari F40 čiji je vlasnik bio Alain Prost

Screenshot: RM Sotheby's

KULTNI Ferrari je imao slavnog vlasnika, a to znači samo jedno - drastično povećanje cijene.

Ferrari F40 je sam po sebi automobil koji paše svakoj kolekciji. Nećemo pretjerivati kad kažemo da se radi o jednom od najpoznatijih sportskih automobila u cjelokupnoj automobilskoj povijesti.

Primjerak koji ima serijski broj 83249 je bio u vlasništvu slavnog pilota Formule 1. Prost ga je kupio krajem 1989., nakon što je stigao u Ferrari i potom sezonu završio na drugom mjestu. Bolji poznavatelji se prisjećaju Sennine osvete iz Japana za godinu prije kad se Prost sudario sa Sennom i prouzročio njegovu diskvalifikaciju.

Vratimo se mi na Ferrari. Prost ga nije dugo imao u svom vlasništvu. Automobil navodno nije uopće vozio, nego ga je prodao dalje. Sljedeći vlasnik Graham de Zille vozio ga je britanskim cestama, a potom je auto promijenio nekoliko vlasnika. Automobil je servisiran 2019. godine u Francuskoj, gdje se i sada nalazi.

>> Opis automobil ai galeriju fotografija možete vidjeti ovdje.

F40 je do sada nakupio nešto manje od 5000 km, a očekuje se kako će za njim vladati velik interes kad se pojavi na aukciji ovog mjeseca. S obzirom na to da je jedan drugi F40 ranije ove godine prodan za 2.15 milijuna dolara, ovaj bi primjerak lako mogao postići osjetno višu cijenu.