Prodaje se najslađi policijski auto svih vremena

AUKCIJA se održava početkom svibnja.

Prvi Subaru 360 je 1958. godine sišao s proizvodnih traka japanske tvrtke, a proizvodio se sve do 1971. godine. Težak svega 453 kg, s dvocilindričnim motorom od 25 KS i krajnje simpatičnim izgledom našao je put do čak 392.000 kupaca. 

Prije nego što je proizvodnja prestala, Ministarstvo prometa Novog Zelanda koristilo je jedan primjerak kao službeni automobil. Sada postoji mogućnost da se vozilo nađe u privatnoj garaži.

Simpatični policijski auto prodaje se na aukciji koja se organizira 1. i 2. svibnja u Elkhartu, u Indiani. Automobil je prepoznatljiv po kombinaciji crne i bijele boje, sireni i karakterističnim svjetlima. Ima neovisan ovjes, hidraulične kočnice te je u potpunosti ispravan. 

Cjelokupan opis automobila možete naći ovdje

Simpatični Subaru 360 već je jednom bio na aukciji. Godine 2010. mali policijski automobil prodan je u Montereyu za 16.500 dolara.

Pored Subaru 360 na licitaciji će se naći još policijskih automobila. Među njima je auto kanadske policije Ford Mustang SSP (Special Service Package) iz 1989. godine - jedan od 32 isporučena primjerka. Neka vas bezlični dizajn ne pokoleba, i ovo je mustang s dušom, i to u obliku 5.0 V8 zvijeri.