Prodan je prvi Aston Martin DB12, a cijena je stravična

Foto: Aston Martin

SUDEĆI po prvom prodanom primjerku, novi Aston Martin bi mogao biti tržišni uspjeh.

Aston Martin DB12 je tek predstavljen, a prvi primjerak je već prodan. Dogodilo se to u Canessu gdje se tijekom filmskog festivala skupila brojna elita. Organizirana je dobrotvora aukcija amfAR Gala Cannes, a glavni predmet na aukciji bio je upravo Astonov novitet. 

Postigao je cijenu od nevjerojatnih 1.5 milijuna eura, što je otprilike pet puta više od redovne cijene. Kupcu se očito žurilo, pa je pod svaku cijenu htio doći do ovog automobila prije ljetnog odmora. Ili je samo poželio pomoći, a u ovom slučaju radi se o sredstvima koja idu u smjeru istraživanja lijeka protiv AIDS-a.

Događaj su uveličale brojne zvijezde, među kojima i njemačka atletičarka Alica Schmidt (fotografija dolje) te talijanski model Bianca Balti (naslovna fotografija) 

Podsjetimo, DB12 koristi platformu prethodnika te se navodno više radi o redizajnu, a manje o novom modelu. Ipak, u pitanju je dosta promjena, posebno u kabini. I, dakako, ispod poklopca, gdje je AMG-ov 4.0 V8 modificiran kako bi u konačnici dao čak 680 KS i 800 Nm. 100 km/h postiže za 3.6 sekundi i juri sve do 325 km/h. 

>> Aston Martin predstavlja DB12: Je li se Gaydon olako odrekao V12 motora i elegancije?