Zavirili smo u autosalone i potražili idealne božićne poklone, evo što smo našli

Foto: Press

U POTRAZI za idealnim božićnim poklonom autosaloni su odličan izbor, a pritom, vjerujte, ne morate kupiti automobil. 

I doista, osim što su autosaloni oku vrlo ugodna mjesta na kojima je boravak izuzetno ugodan, u ovo predblagdansko vrijeme nema ni prevelikih gužvi. Prodajni saloni već godinama nisu samo hale s nasumce nabacanim automobilima već prostori u kojima automobili doduše dominiraju, ali uz brojne prateće sadržaje. 

Ondje će vas spremno dočekati osoblje salona, najčešće se možete odmoriti i popiti neko piće, a ako se odlučite, tu biste mogli naći i kvalitetan poklon. Ponuda dodatne opreme nikad nije bila bogatija, a automobilske marke odavno su premašile šabloniziranu ponudu autoprivjesaka, olovki i šalica s logotipom. Zavirili smo u neke salone i evo što smo pronašli.

Audi

Audi je u Hrvatskoj itekako omiljena marka, a ponuda njihovog butika već je godinama vrlo bogata. 

Iz ponude izdvajamo Audi Sport dječje cipele. Jednostavno su neodoljive, a nude se u početnoj veličini (17-18). Cijena je 238 kn. Tražite li poklone za najmlađe, ovdje ćete ih definitivno naći. 

Uvijek zanimljiv artikl svakako su hoodice. U Audiju dolaze u sivoj boji sa žutim detaljima i oznakom quattro. Cijena im je 450 kn. 


 

Citroën, Peugeot, DS Automobiles

Francuske marke su oduvijek pridavale važnost programu lifestyle dodataka, ali i opreme koja olakšava korištenje automobila. 

Klimatološka zima je već nastupila, a prvi susreti s jutarnjim minusima pokazali su koliko je bitno imati dobru strugalicu za led. Francuske marke su tu odlično zastupljene, pa tako nude prigodni paket za zimu, u koji ulaze strugalica za led s baršunastom rukavicom (čuva ruku na toplom), sprej za odleđivanje vjetrobrana od 250 ml te koncentrirana tekućina za pranje stakla od 250 ml, sve zajedno po cijeni od 316 kn.

Možete birati i isključivo strugalicu s dugačkom drškom i gumom za uklanjanje vode, i to po cijeni od 179 kn. Konačno, tu je i ekološka jelenja koža Technature (45x70 cm, proizvedena u Francuskoj) s velikom moći upijanja, a nudi se po cijeni od 256 kn. 

Ako planirate odlazak na skijanje, u ponudi je nosač za skije. Lako se koristi zahvaljujući velikoj tipki, a nudi se u dvije veličine. Ponuda kreće od 1840 kn.

Jedan od najoriginalnijih poklona svakako je aparat za kavu DS Automobiles. U samo 2 minute priprema savršen espresso s radnim tlakom od 19 bara, a isporučuje se u kompletu s 2 šalice. Cijena je 3403 kn. 

Ručni sat Peugeot Sport s kućištem promjera 42 mm dizajnirao je Peugeot Design Lab, a sadrži japanski kronografski mehanizam Hattori (Seiko grupa). Opremljen srebrnim kućištem od brušenog nehrđajućeg čelika te remenom od crne zrnate kože s 3 kopče u boji, stoji 2.486 kn. 

Još jedan zanimljiv poklon je Memory Citroën Origins memori igra. Savršena za vježbanje pamćenja odraslih i idealna za zabavu mališana, nudi se po cijeni od 83 kn. Spomenimo kako francuski butik nudi niz dostupnih proizvoda, termosicu novog dizajna za 139 kn ili vunenu kapu za 88 kn.

Kia

Kia je jedna od najbrže rastućih marki na europskom tržištu, a ovaj trend primjetan je i na našim cestama, na kojima je Kijinih automobila sve više. Lifestyle ponuda je na razini, a odnedavno je proširena novim proizvodima s novim logotipom. 

Osim brojnih praktičnih dodataka za automobile, nude se i lifestyle proizvodi. Primjerice, kvarcni ručni sat je oblikovan od crnog nehrđajućeg čelika, ima mehanizam Miyota, a nudi vodootpornost do 10 ATM. Kao dodatna zaštita od oštećenja tu je mineralno staklo. Nudi se s poklon-kutijom, a cijena je 1384 kn.

Iz Kije nas obavještavaju da je u ponudi vrlo praktičan ruksak s funkcijom Roll-top. 20-litreni ruksak je vodootporan, dimenzija 300 x 420 x 35 mm, a ima i prostran unutarnji džep (24,5 x 36 cm) za prijenosno računalo (do 14 inča). Cijena je 490 kn. 

Mercedes

Mercedes je jedna od onih marki čije proizvode rado koriste i oni koji nisu njihovi poklonici. Pogledate li njihov katalog, uočit ćete da vrlo vjerojatno nijedna druga marka nema tako veliku ponudu. Teško je uopće pobrojiti što sve nosi logo Mercedesa, AMG-a, ali i njihovog F1 tima. 

Društvene igre su u modi, a među njima je Monopoly vjerojatno najpoznatiji. Postoji i u AMG verziji, a trenutno se nudi po akcijskoj cijeni od 711 kn. 

Volite li putovanja, kvalitetan kofer je nužnost. Mercedesov je nastao u suradnji s tvrtkom Samsonite, a nudi se u nekoliko veličina, o čemu ovisi i cijena, koja se kreće od 3380 do 4092 kn. 

Jednako privlačan poklon je i set čepova za vino. Dolazi u otmjenoj ambalaži, a set s četiri čepa vrhunske kvalitete stoji 444 kn.

Ostatak ponude i katalog možete naći ovdje

Nissan

Ponuda japanske marke dolazi u sklopu programa Select. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih artikala. 

Ako često gubite ključeve, ovo je idealna stvar za vas. Tragač ključeva primjenjuje Bluetooth tehnologiju za povezivanje s vašim telefonom pa u bilo kojem trenutku možete pronaći svoje ključeve. 

Prijenosni usisivač, pak, omogućuje praktično čišćenje gdje god se nalazite, a jednako praktičan u svakodnevnom korištenju je držač telefona MagicMount na ploči s instrumentima/staklu.

Renault

Ponuda Renaultovog butika nudi idealne dodatke za sve koji planiraju putovati. U ponudi su tvrde krovne kutije kapaciteta od 380 do čak 630 litara. Naravno, možete birati i nosače za skije ili snowboard. 

Od originalnih proizvoda izdvajamo prijenosni aparat za kavu te stražnji priručni stolić na višenamjenskom sustavu.

Seat/Cupra

Seat i Cupra su u Hrvatskoj sve popularniji, a njihov butik je sve bogatiji. Zasad nema puno atraktivnih proizvoda, ali ono što se nudi je dosta povoljno. 

Ovaj put odlučili smo se za termos bocu, bez koje danas mnogi ne izlaze iz kuće. Staklena boca za piće s plutenim omotačem, čepom od bambusa i ručkom od pletenog užeta stoji 84 kn.

Škoda

Škoda u svom butiku nudi brojne lifestyle proizvode, a mnogi nisu pretjerano skupi. Štoviše, neki proizvodi su vrlo povoljni pa tako možete kupiti čarape za 29 kn, LED džepnu lampu za 52 kn, a set za kartanje za svega 69 kn. 

 

Toyota

Japanski gigant posebnu pažnju posvećuje upravo butiku s različitom opremom. Ponuda je vrlo bogata, a uključuje mnoge dodatke koji nisu izravno vezani uz automobile. 

Primjerice, prigodni poklon o kojem svakako treba razmisliti su vrlo lijepe C-HR čarape, a set od tri para stoji 107 kuna. Ako tražite poklon za novorođenče, a roditelji su Toyotini fanovi, kupovinom dječjeg bodija ne možete pogriješiti. Cijena za veličinu od 0 do 3 mjeseca je 203 kn. 

Gazoo Racing ima poseban katalog, a iz njega smo izabrali vrlo atraktivnu deku za piknik po cijeni od 292 kn te zimsku kapu (s coflekom) za 203 kn. 

Volvo

Jedan od rijetkih proizvođača automobila koji svojom ponudom mogu konkurirati njemačkom premiumu svakako je Volvo. I to radi na vrlo profinjen način namećući neki svoj pristup. 

Iz ponude Volva izdvojili smo dvije igračke, koje će se itekako svidjeti vašim potomcima, čak i ako im Volvo nije prvi izbor. XC90 je top model u ponudi SUV-ova, a nudi se i kao autić na daljinsko upravljanje u mjerilu 1:14. Ima neovisan ovjes, a prednja i stražnja svjetla rade. Cijena je 365 kn. 

Struja je svima u fokusu, a kod Volva kreće od malih nogu. S90 kao električni auto je predviđen za djecu od 3 do 8 godina. Pomoću dva elektromotora pojuri do 4.5 km/h, a cijena mu je 2895 kuna. 

Iz izloga biramo i zgodan ruksak volumena 13.5 litara (48x28 cm), koji nudi praktične pretince, uključujući i onaj za laptop i bocu s vodom. Crne je boje, s fjord plavom podstavom i reflektivnim Volvo logom na zatvaraču. Nešto elegantniji izbor je Messenger bag, torba s dvije ručke i remenom, a nudi praktičnost ruksaka. Cijena ruksaka je 545, a torbe 532 kn.

Ponudu Volva možete naći ovdje.

Volkswagen 

Volkswagenov butik obogaćen je ID proizvodima, ali ipak GTI najviše privlači pažnju, bilo da se radi o odjeći, putnim torbama ili nekim drugim sitnicama. 

Za one avanturističkog duha, nudi se i vrlo zanimljiv termalni spremnik zapremine 450 ml od nehrđajućeg čelika. Održava hranu i piće hladnima do 16 sati i toplima do 9 sati, a cijena je 215 kn.