Pregazio ženu i tvrdi da se ne sjeća: Vozio sam na autopilotu

Foto: Tesla

BILO JE PITANJE trenutka kada će se i to dogoditi: vozač Tesle koji je vjerojatno udario i ubio pješakinju u Minnesoti kaže da se ne sjeća da je ikoga pregazio. A ako i jest, kaže da je imao uključen autopilot, piše Star Tribune, a prenosi američki portal Jalopnik.

Vozač je isprva negirao da je pregazio liječnicu okruga Mille Lacs, 56-godišnju Cathy Donovan, no dokazi su naveli da je to bilo upravo tako. Vozač Tesle X tvrdi da se ne sjeća da je ubio nesretnu ženu jer je autopilot bio uključen, a on je provjeravao poslovnu e-poštu, kažu izvještaji.

Pregazio ženu i njenog psa

Dana 13. studenoga 2023. dr. Cathy Donovan predvečer je šetala svoja dva psa. Kada je pokušala prijeći autocestu, nju i jednog od njezinih pasa smrtno je udario SUV, koji je pobjegao s mjesta događaja. Fotografije s prometne kamere kasnije će ga identificirati kao sivi Tesla Model X, a zapisi mobitela pokazuju čovjeka na mjestu događaja kada je žena ubijena. Svjedoci su rekli da je njezino tijelo bilo vidljivo na haubi vozila.

Ured šerifa okruga Mille Lacs prethodno je objavio sliku i opis osumnjičenog vozila, a šerif Kyle Burton rekao je da istražitelji vjeruju da je Donovan bila na haubi vozila koje ju je [udarilo] "vjerojatno nekoliko tisuća stopa".

Čovjek koji je bio u Tesli - i ostaje neidentificiran jer je istraga još u tijeku - u početku je negirao bilo kakvu odgovornost, ali su se nagomilali dokazi protiv njega.

Njegov je odvjetnik izjavio: “Moj klijent je neutješan radi činjenice da je uključen u nesreću s gospođom Donovan, i slomljeno mu je srce zbog njezine obitelji, njezinih voljenih i zajednice. Posvećeni smo saznavanju cijele istine o tome što se dogodilo.

Moj klijent dobrovoljno je razgovarao s istražiteljima i objasnio je kako je vjerojatno da je njegov automobil koristio Teslinu punu sposobnost samoupravljanja. Nastavit će u potpunosti surađivati ​​u ovoj istrazi do njezina završetka.”

Najprije poricao pa optužio automobil

Oštećenje čovjekovog Tesla Modela X, podaci mobitela, svjedočanstva očevidaca i uzorci kose mogli su potaknuti čovjeka da promijeni svoju priču s izravnog poricanja na to da se jednostavno ne sjeća da je pregazio Donovan i njezina psa jer je njegov Tesla bio na autopilotu.

Ako istraga utvrdi da je to slučaj, teško da će to biti prvi put da su Tesline značajke za pomoć u vožnji uključene u fatalan incident. Međutim, čak i tada teško je zamisliti da se ne možete sjetiti da ste ubili nekoga dok ste sjedili za upravljačem vozila.