Renault potvrdio: Twingo ide u mirovinu

Foto: Renault

IZ Renaulta su potvrdili kako je aktualna generacija Twinga ujedno i zadnja. 

Nakon sve više glasina o tome kako je i Twingo na listi za odstrel, oglasili su iz Renaulta. Njihov glasnogovornik Yann Chénot izjavio je za Carscoops kako će Twingo ugasiti. Dobra je vijest da Renault neće napustiti segment gradskih automobila pa će Twingo naslijediti proizvodna izvedba nedavno prikazanog  koncepta Renaulta 5 EV. 

"Twingo je obnovljen 2019. godine novom, električnom verzijom, lansiranom potkraj 2020. godine, te Sce65 verzijom koja se i dalje nudi. Nastavit će egzistirati do kraja proizvodnog ciklusa", izjavio je, između ostalog, Chénot.

Ranije ovog tjedna Renaultov šef Luca de Meo se također osvrnuo na male gradske automobile "Sramota je da se odustane od takvog tipa vozila, ali mali auti pokretani motorom s unutrašnjim izgaranjem će nestati zbog pravila igre." A ta pravila igre su Euro 7 norma koja dolazi na red 2025. godine i koja će iz igre izbaciti klasične motore. 

Podsjetimo, Twingo se nudi u električnoj izvedbi s elektromotorom snage 82 KS (i 160 Nm) koji pokreće stražnje kotače. 100 km/h postiže za 12.9 sekundi, ide do 135 km/h, a doseg mu je do 180 km. Puni se na punjaču od 22 kW snage (AC) pola sata za 80 km dosega. U Hrvatskoj mu je cijena od 140.800 kn.