Renaultovi radnici krali dijelove iz tvornice

Foto: Renault

PREMA policijskom izvještaju, krađom dijelova prouzročili su štetu u vrijednosti od oko 600.000 eura. 

Španjolska policija uhitila je nekoliko radnika Renaultove tvornice u Valladolidu zbog krađe dijelova. U pitanju su tri radnika te još jedan iz transportne tvrtke Arcese Espana, kao i vozač kamiona. Oni su se udružili s ciljem krađe dijelova za motore, a čime su prouzročili štetu veću od 600.000 eura, piše Periodismo del Motor.

Istraga još uvijek nije okončana pa su moguća i daljnja uhićenja u okviru širenja opsega istrage. Istragu su izazvale pritužbe direktora logistike Arcese Espana i sigurnosne službe Renaulta koji su prijavili krađe materijala namijenjenog tvornici motora. 

Tako je 13. prosinca prošle godine prijavljena krađa katalizatora vrijednih čak 69.714 eura koji su nestali nakon što su stigli u Renaultovu tvornicu. Nadzorne kamere pokazale su da su par dana prije spremnici s katalizatorima utovareni u dostavni kamion i izvedeni iz kruga tvornice. 

Ubrzo je pokrenuta opsežna istraga kojom je utvrđeno da nedostaju materijali u vrijednosti 589.762 eura te je utvrđeno kako su u krađama sudjelovali još neki bivši i sadašnji zaposlenici. Primjera radi, u Renaultu su još 2021. godine detektirali nestanak dvije palete injektora za motore, a koji do danas nisu nađeni. Zanimljivo, u vrijeme nestanka nisu radile nadzorne kamere.