Roger Federer promovira žuti Mercedes za četvrt milijuna eura

AUKCIJSKA kuća se nada kako bi ovaj automobil mogao postići rekordnu cijenu. 

Na tržište stiže doista poseban AMG GT 63 S E Performance. Radi se o automobilu koji je poseban zbog pogona i performansi, a konkretan primjerak i zbog boje. Nastao je u suradnji s proslavljenim tenisačem Rogerom Federerom koji neće voziti spomenuti Mercedes, već ga promovirati s ciljem da postigne što višu cijenu. 

 

Game, set, and match. 🎾 This one-off Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE was designed in collaboration with tennis legend...

Objavljuje RM Sotheby'sUtorak, 8. studenoga 2022.

Poveznica između AMG-ovog bolida i osvajača 20 Grand Slam naslova je, pogađate, specifična nijansa žute boje. Nazvana Electric Beam, identična je boji teniske loptice. Nije poznato hoće li nekoga privući ova itekako uočljiva boja, ali je sasvim sigurno da performanse zvuče neodoljivo. 

Ovaj hibrid kombinira proslavljeni 4.0 twinturbo V8 s elektromotorom, što u prijevodu znači da vozač ima na raspolaganju ergelu od 843 KS i 1400 Nm. Jezikom brojeva, ova limuzina hvata stotku za 2.9 sekundi, a ne posustaje sve do 316 km/h. Spomenimo i kako je ovo prvi AMG-ov plug-in hibrid – prosječno troši 8.6 l/100 km i na struju može prijeći 12 km. 

U ponudi je aukcijske kuće RM Sotheby's, a očekuje se da će postići cijenu između 200 i 250 tisuća eura. 

>> Galeriju fotografija i opis automobila možete naći ovdje.