Samo crno: Kahn od Bentleyja napravio opaku zvijer

Foto: Kahn Design

BENTLEY bi nakon ove prerade mogao postati prvi izbor Dartha Vadera pri posjetu našem planetu.

Kahn design je poznat po svojim ekstenzivnim preradama u kojima se ne libi modificirati najluksuznije i najbrže modele, a pritom se ne štedi u pogledu materijala. Takav je i slučaj sa Bentleyjevom Bentaygom, jednim od najluksuznijih SUV-ova na tržištu.

Nakon prerade automobil je kombinacijom crne boje i karbona definitivno prešao na tamnu stranu, ali i dobio na dinamičnosti. Tu su od pomoći i novi ispušni topovi, krovno krilo, ali i naplatci promjera čak 23 inča. Bentley se sada kotrlja na Continentalovim valjcima mjera 295/35. Mislilo se na sve pa će vlasnik tako moći auto u mirovanju dodatno spustiti pritiskom tipke na daljinskom upravljaču.

Interijer je pak presvučen najfinijom kožom, kao da se želi reći da to već nije i Bentley učinio. Ovisno o željama vlasnika Kahn će za odgovarajuću šuškavu protuvrijednost ispuniti svaku želju.

Ispod poklopca 4.0 V8, ovdje s 550 KS-a i 770 Nm. Dovoljno da uhvati 100 km/h za 4,5 sekundi i maksimalnih 290 km/h. Bentayga V8 u Britaniji starta cijenom od 136.200 funti, dok ovakav primjerak stoji čak 169.995 funti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.