Škoda otkrila novosti: Dolazi Elroq

Screenshot: YouTube

OVE godine u Škodi su itekako zaposleni. 

Škoda je definitivno izrasla u jedan od stupova VW grupe, a to zahtijeva i visok ritam na tržištu. Bitno je ponudu održati svježom,a to znači kako će ove godine brojni modeli proći kroz tretman modernizacije. Prvi na redu je Kamiq, a odmah zatim na red dolazi Scala. 

Priča za sebe je Superb čija nova generacija dolazi u drugoj polovici godine. Isto vrijedi i za Kodiaq koji dobiva i plug-in hibridnu izvedbu. Inače, Superb se više neće proizvoditi u Češkoj, već se proizvodnja seli u Slovačku. U Bratislavi će se Superb proizvoditi zajedno s tehnološkim blizancem, VW Passatom. 

Sve novosti još nisu razotkrivene, ali sigurno je kako će se ojačati i električna ponuda. Enyaq tako dobiva luksuznu Laurin & Klement izvedbu. Na tapeti je i potpuno novi model Elroq, pozicioniran ispod Enyaqa.

Radi se o novitetu koji nije vezan za blizanca netom predstavljenog Volkswagena ID 2all. Potonji će pak sa Škodinom oznakom stići kasnije, vjerojatno tek 2025. godine. Konačno, treća električna Škoda bit će veliki SUV temeljen na konceptu Vision 7S. 

I na kraju spomenimo najpopularniji model sa 141.100 prodanih primjeraka. Octavia ostaje u igri, a redizajn će imati tijekom 2024. godine, zajedno s VW Golfom.