Škoda slavi Mjesec ponosa posebnim automobilom

Foto: Škoda

U ŠKODI su odlučili posebnim automobilom proslaviti Mjesec ponosa.

Škoda je usprkos brojnim negativnim kritikama koje je prošle godine pokupio Fordov "Very Gay" Raptor odlučila dati svoj doprinos obilježavanju mjeseca s porukom poštovanja prema svim ljudima. 

A to su odlučili napraviti automobilom na osnovi električnog Enyaqa Coupea. Sad u imenu ima dodatak Respectline, a distancira se specifičnim eksterijerom po pitanju korištenih boja te jedinstvenom prednjom rešetkom Crystal Face sa 131 LED-icom. 

Dugine boje u kabini su pak vidljive samo u detaljima poput podloge na središnjem zaslonu i dekoracije koja prolazi oblogom vrata i prednjom armaturom. Oznaku unikatne izvedbe dobio je i trokraki upravljač. 
Automobil će se u javnosti prikazati 21. lipnja na koncertu Češke filharmonije, a potom ide na Pride Business Forum i praški Pride. Nakon toga će automobil biti korišten u promotivne svrhe. 

Martina Zimmermann iz Škode poručuje: "Poštovanje jednih prema drugima i prema jedinstvenosti svake osobe preduvjet je za međusobno razumijevanje. Sjajno je što smo te vrijednosti uspjeli ugraditi u Enyaq Coupe Respectline."