Hyundai Santa Fe: Nova generacija

HYUNDAI je objavio prve fotografije i nekoliko tehničkih detalja nove generacije modela Santa Fe.

Riječ je o europskoj izvedbi koja će premijerno biti predstavljena na pariškom auto salonu ove jeseni. Nimalo čudno, ista uvelike podsjeća na Sport verziju američkog modela predstavljenu u travnju u New Yorku.

Za razliku od Sjeverne Amerike gdje će kupcima biti dostupna i izvedba s produljenim međuosovinskim razmakom, u Europi će Santa Fe dolaziti samo u izvedbi duljine od 4.690 mm i međuosovinskom razmaka od 2.700 m. Ipak, kupci će i ovdje moći birati između verzija sa pet i sedam sjedala.

Najveću prođu u Hyundaiju očekuju od 2,2-litrenog 4-cilindričnog turbodizelskog motora (s kojim će Santa Fe na mnogim tržištima biti jedino dostupna) snage 197 KS i najvećeg okretnog momenta od 421 Nm. Kupci će dalje moći birati između 6-stupanjskog ručnog i automatskog mjenjača te pogona na prednje i na sva četiri kotača.

Na kraju dodajmo kako se očekuje bogatija standardna i opcijska oprema, raspoređena u tri paketa. Dolazak na naše tržište se očekuje krajem godine do kada bi trebali saznati i ostale pojedinosti o modelu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.