Što očekivati od novog Renault Australa?

SAD je sasvim jasno da ljepuškasti Kadjar neće dobiti novo izdanje. Dolazi novi model novog imena.

Bit će to Austral, novo crossoversko ime u ponudi Renaulta. Nakon brojnih špijunskih fotografija iz Renaulta su nas počastili pogledom u kabinu, a sada ruski kolege sa sajta Kolesa.ru daju mogućnost upoznavanja s vanjštinom. 

Radi se o ilustracijama koje su nastale na osnovi dosadašnjih špijunskih fotografija, ali i svih dostupnih informacija. Praksa je pokazala da ovim pristupom dizajneri uspijevaju doći jako blizu originalu pa nerijetko ovakva "umjetna" tvorevina bude gotovo ista kao original. 

Kao što se i očekivalo, novi će Renaultov model imati brojne poveznice s Meganeom E-Tech Electric, posebno u kabini kojom dominira ogromni 24.3-inčni zaslon. Također, brojni pretinci i praktična rješenja po kojima je Renault poznat još od prve generacije Scenica bit će i ovdje standardni dio ponude. 

Nešto tradicionalniji nastup Austral ima i u pogledu motora pa će se u ponudi uz različite hibride naći i klasični benzinac. Za dizelaša su pak šanse minimalne.

Ponovimo, premijera novog Australa trebala bi se dogoditi u sljedećih nekoliko tjedana, dok bi prvi primjerci na ceste trebali stići ovog proljeća.