Stvorio je najbolji auto na svijetu, a sada ga je opčinio auto od 50.000 eura

Foto: Gordon Murray Design/Twitter

APSOLUTNI genij autoindustrije stvorio je nekoliko fantastičnih automobila, no McLaren F1 je najpoznatiji i najbolji. 

Naravno, govorimo o Gordonu Murrayu, koji će uskoro predstaviti svoj hipersportski automobil T.50. A njegov razvoj temeljio je na svemu što je doživio upravo u McLarenu F1 s kojim je prošao gotovo 50.000 testnih kilometara. Međutim, onda je u njegov život ušao novi automobil, Alpine A110. A taj ga je auto toliko očarao da ga je odlučio detaljno ispitati i iskoristiti kao referencu za nasljednika F1. 

U slučaju Gordona to znači temeljitu posvećenost problematici u vidu rastavljanja automobila do najsitnijih komponenti. Kako je izjavio za Car Throttle, dva je mjeseca analizirao svaki dio automobila. 

 

"Prije godinu dana kupio sam A110, i bio je najbolji kompromis voznosti i performansi još otkako sam vozio Lotus Evoru, a koja mi je prije bila na vrhu ljestvice… I auto nema nikakav trik, jednostavno odrađuje osnove toliko dobro", rekao je Gordon Murray.

Inače ovo nije prvi slučaj da je Murray odlučio rastaviti svoj auto. Isto je učinio kad je razvijao McLaren F1, ali je tada rastavio svoju Hondu NSX koju je vozio preko šest godina.