Svi bi ga htjeli straga, ali ne pravoga

Screenshot: YouTube

JOŠ potkraj prošlog tisućljeća kućni tuning je bio itekako popularan, a taj je dio auta bio prvi na udaru. I danas je tu, ali bez ikakve bitne svrhe.

Sportska "rora" je neizostavan dio tuninga, pa i automobilske kulture. Tijekom 1990-ih je sportski lonac bio stvar prestiža, a osiguravao je da zagrmi i nejaki auto, naravno nakon što se ukloni srednji lonac i "otvori protok“. Remus, Sebring i slične naljepnice, zajedno s K&N su postale sastavni dio dodataka na autima, odmah uz bok O'Neilu i sličnima.

I danas mnogi žele isto, ali samo kao dio vizualnog doživljaja. Za pravu stvar pobrinut će se softver, zaklopka u loncu i audio sustav u autu, koji će zajedno osigurati da zabrunda nepostojeći "osmak". Odgovor je to na sve strože ekološke standarde koji su sa scene iskorijenili prave dragulje strojogradnje.

A sve je krenulo prije par godina kada su u sjajne okrugle otvore neki odlučili ugurati svoje male cijevi, bez sjaja i kvalitetne finalne obrade.

Ovogodišnji salon u Parizu pokazao je kako je stvoren novi auto trend i svi su ga prihvatili. Imitaciju atraktivnog završetka ispuha ugrađuju svi, od DS-a i Toyote do Audija, BMW-a i Mercedesa. A tu nisu zaobišli čak ni AMG-ove modele. Nema sumnje, ovo je definitivno najdegutantniji trend u autoindustriji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.