Taj je stvarno lud za gadgetima: Vozio je Cybertruck noseći Apple Vision Pro na očima

Foto: Facebook

NEVJEROJATNA nam scena dolazi iz SAD-a. Na snimci objavljenoj na Facebooku vidi se kako policajac zaustavlja Teslu Cybertruck, što samo po sebi ne bi bilo ništa senzacionalno. Međutim, vozač automobila na očima ima najnoviji Appleov gadget, Vision Pro.

Riječ je o naočalama za tzv. mješovitu stvarnost koje od trenutka stavljanja na glavu povezuju naš stvarni svijet s onim digitalnim, pa što god to značilo.

Preklapanje stvarnog i virtualnog svijeta

Appleov Vision Pro donosi naprednu tehnologiju i senzore, uključujući i 3D kamere na prednjem dijelu uređaja, senzore za praćenje pokreta ruku i očiju, mogućnost preklapanja stvarnog i virtualnog svijeta te impresivne ekrane.

Apple Vision Pro - predstavljen u ljeto prošle godine - zadivio je mnoge raznim značajkama, ali i s paprenom cijenom od 3499 dolara.

Apple, naravno, ne preporučuje nošenje ovih naočala te u svojim uputama precizno kaže:

"Apple Vision Pro ima ugrađene sigurnosne značajke koje pomažu u sprječavanju sudara i padova, ali također je važno koristiti uređaj na siguran način. Na primjer, nemojte trčati dok nosite Apple Vision Pro, koristiti ga dok upravljate vozilom u pokretu ili ga koristiti dok ste pijani ili ograničeni na neki drugi način."

Postoji li kakav zakon koji priječi nošenje takvih naočala u prometu i hoće li zaustavljeni muškarac nastradati, još nije poznato.