Tesla zove kupce Cybertrucka, nudi im besplatnu zamjenu jednog od motora

Ilustracija: EPA

Tesla će zamijeniti jedan od elektromotora u Cybertrucku manje od godinu dana od izlaska novog modela na ceste u SAD-u. Tvrtka Elona Muska tvrdi da je novi motor učinkovitiji i pouzdaniji.

Tesla u SAD-u kontaktira vlasnike već isporučenih Cybertruckova kako bi ih uputila u servis gdje će im besplatno zamijeniti motor.

"Nema opasnosti"

Tesla je naglasila da zamjena motora nije potaknuta sigurnosnim razlozima, kažu da je jedini motiv povećanje učinkovitosti. Nisu objavili radi li se o zamjeni prednjeg ili stražnjeg motora.

Tesla je nekoliko puta u priopćenju naglasila da vožnja Cybertrucka nije ni na koji način opasna, ali ugradnja novog motora omogućava napredak u pogledu učinkovitosti i pouzdanosti.

Neobičan način povećanja učinkovitosti

Radi se o neobičnoj odluci. Ažuriranje softvera je već postalo uobičajeno, ali zamjena motora na vozilu koje je već na cesti je čudna. Nije jasno ni koliko će Cybertruckova dobiti novi motor.

Motor1 piše kako kruže glasine da je Tesla pronašla probleme i želi ih riješiti prije nego što vijest izađe u javnost. No službena verzija tvrdi da Tesla jednostavno radi na stalnim poboljšanjima svojih vozila i interno proučava sve komponente kako bi pronašla još naprednija rješenja.

Bez obzira na sve, radi se o potezu koji do sada nije napravio nijedan proizvođač automobila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.