Teslin inženjer: "Cybetruck ne hrđa." Musk: "Yeah"

Foto: Tesla

TESLA Cybertruck, koji je tek počeo stizati svojim američkim kupcima tijekom proteklih nekoliko mjeseci, počeo je hrđati.

Nekoliko objava na društvenim mrežama pokazalo je potpuno nove Cybertruckove s pojavom hrđe na karoseriji od nehrđajućeg čelika, ali inženjer Tesla Cybertrucka Wes Morrill opovrgao je te tvrdnje.

Morrill je na X-u objavio da je Cybertruckov "nehrđajući čelik reaktivan i slobodne čestice željeza koje su na njemu će hrđati". Međutim, naglasio je kako je ta hrđa "površinska kontaminacija" i da se "može lako očistiti". Inače, ta je tvrdnja potvrđena i već su društvenim mrežama počeli kružiti filmići koji pokazuju da se "hrđa" može skinuti običnim kućnim sredstvima za pranje.

Čelik otporniji od brodskog

Morrill je također tvrdio da Teslin nehrđajući čelik ima veću otpornost na hrđu čak i od 316L brodskog nehrđajućeg čelika. Čini se da se Teslin izvršni direktor Elon Musk slaže s Morrillovim odgovorom odgovorivši "Yeah" na izvornu objavu na X-u.

Cybertruck je krenuo u prodaju prošle godine, nakon što je značajno kasnio od prvog predstavljanja 2019. Model s pogonom na sve kotače košta od 79.990 dolara, a vrhunski Cyberbeast počinje od 99.990 dolara. Početni model sa stražnjim pogonom stići će 2025. godine po cijeni od 60.990 USD.