Toyota GR Corolla dobiva niz novosti iduće godine, najveća je automatski mjenjač?

Foto: Toyota

Toyota GR Corolla je prava uživancija za vožnju.

Dok je najpopularniji Toyota hatchback do sada bio dostupan samo s ručnim mjenjačem, model za 2025. godinu mogao bi dobiti opciju s osam-stupanjskim automatskim mjenjačem.

To stoji u kanadskom vodiču za narudžbe objavljenom na GR Corolla Forumu, o kojem su ovog tjedna izvijestili mnogi mediji. 

Novi mjenjač, više okretnog momenta

Prema vodiču za narudžbe na forumu, koji je navodno preuzet iz verificirane grupe vlasnika na Facebooku, Toyota GR Corolla 2025. godine neće dobiti samo automatski mjenjač, koji će biti ponuđen samo na srednjoj, Premium razini opreme, već će svi modeli povećati vršni okretni moment s 370 na 400 Nm.

Potonja vrijednost bila bi jednaka onoj kod trkaće Morizo Edition, koja je izbačena iz ponude. Uz novi izbor mjenjača i povećani okretni moment GR Corolla će dobiti još nekoliko promjena, prema vodiču za narudžbe.

Još novosti

Svi modeli će imati redizajnirani prednji branik iako nije poznato što će se točno mijenjati. Početna Core razina opreme, koja ostaje isključivo ručna, dobit će grijani upravljač i kanale za hlađenje kočnica. Premium dobiva set mat crnih 18-inčnih kotača, automatsku dvozonsku klimu, head-up display i sub-radiator koji je namijenjen poboljšanju hlađenja motora.

Najbolje opremljena Circuit Edition nije spomenuta u vodiču za narudžbe, ali ako ostane dio ponude za 2025. godinu, logično je da će dobiti iste nadogradnje kao Premium. Toyota je odbila komentirati išta od navedenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.