U studenom najlošija prodaja novih automobila na hrvatskom tržištu

Foto: Volkswagen, 123 RF

O OPORAVKU hrvatskog tržišta automobila nema govora ni u studenom. Naprotiv, prodaja opada.

S 3475 prodanih automobila, studeni je bio najlošiji mjesec u ovoj godini, ali čak i lošiji od prošlogodišnjeg. Nastavi li se pad u prosincu, godinu bismo mogli, suprotno optimističnim planovima, završiti u minusu.

U takvom ozračju najviše razloga za zadovoljstvo ima VW grupa i njen zastupnik. Volkswagen je i dalje najprodavaniji brend sa 614 novoregistriranih vozila u prošlom mjesecu, a Škoda Octavia je najprodavaniji model – pronašla je put do 223 kupca. Pogađate, drugi najprodavaniji model je VW, T-Cross sa 142 prodana primjerka, a treći je Golf sa 132 prodana primjerka. Recimo i kako u Top 10 najprodavanijih modela ulaze još tri VW modela: Touran, T-Roc i Polo.

Dužni smo reći i kako u poretku automarki iza Volkswagena slijede Škoda s 389 i Renault s 283 prodana primjerka. Otprilike isti odnosi vrijede i na godišnjoj razini. U premium domeni vodstvo u studenom drži BMW sa 116 prodanih automobila, a slijede Audi sa 111 i Mercedes sa 104. Ostali su daleko iza. Zanimljivo, visoki ritam uspijeva držati Porsche. Otprilike svaki treći dan proda se jedan primjerak, ukupno 107 u prvih 11 mjeseci ove godine.

Ne treba ni napominjati kako udio dizelaša u prodaji konstantno pada, ali i kako je trećina prodaje novih automobila odrađena u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.