Upoznajte umjetnika koji može natjerati stari Mercedes da zvuči kao F1 bolid

Screenshot: YouTube

CIJENA nije mala pa ne čudi što je do sada preradu odradio samo jedan jedini Genšer.

Ali rezultat je fascinantan. Stari Genšer, Mercedes S klase generacije W140, u S600 izdanju doista zvuči poput bolida Formule 1. Ili Pagani Zonde, sasvim svejedno jer se radi o sličnoj melodiji. A vjerovali ili ne, trenutno uglazbljuje SL63 AMG Black Series, jedan od 350 proizvedenih.

U gradu Kawasakiju južno od Tokija postoje jedna sasvim obična garažna vrata, bez oznaka i reklama, a iza njih svoja umjetnička djela sklada Sasaki. Punim imenom to je Technical Garage Sasaki i brend Brilliant Exhaust s čijim potpisom se već 13 godina stvaraju remek-djela od ispušnih sustava.

 

Sasaki-san je jedini čovjek sposoban da od svakog iole ozbiljnijeg automobila stvori zvučnu kulisu koja ledi krv u žilama, izaziva strahopoštovanje, ali i divljenje. Počeo je s Mercedesom S600 W220, a prvo remek-djelo stvorio je iz trećeg pokušaja. Od tada je Sasaki-san uglazbio sve što mu dođe pod ruku, od Ferrarija i Lamborghinija do BMW-a i Mercedesa. Pritom preferira V12 orkestre, posebno Ferrarijev, ali može raditi i s deset, osam, pa i šest cilindara.

 

I pritom Sasaki-san ne treba reklamu. Njega ne zanimaju saloni, reklame i influenceri, on jednostavno pušta da njegovi proizvodi sami govore i pokazuju što mogu. Zanimljivo je da najviše radi za japanske kolekcionare Ferrarija, a pritom nikada nije dobio narudžbu za ispuh na Mercedesu S600 koji ga je i učinio globalno poznatim. A jedan od razloga je to što se ispuh za S600 ne može poslati, već ga on mora osobno ugraditi. A tu je i cijena od 12.500 USD, možda ipak malo previše za Genšera. Ili ne, jer je upravo to napravio Gordon Cheng, poznatiji kao Effspot na YouTubeu. Evo kako je to izgledalo.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.