Ususret premijeri: Renault pokazao eksterijer novog Australa

Foto: Renault

IZ Renaulta su objavili posljednji najavni teaser prije premijere novog modela.

A taj novi model je Austral, nasljednik dosta uspješnog Kadjara, koji će s aktualnom generacijom biti umirovljen. Premijera novog modela zakazana je za 8. ožujka, kad će konačno javnost moći vidjeti što sve donosi Renaultov novitet. 

Austral smo već mogli vidjeti u kamuflažnom izdanju, a Renault je pokazao i segment interijera. Dizajnerski zaokret prati i tehnološki napredak te daljnji porast ponude po pitanju kvalitete, opreme i mogućnosti personalizacije. 

Agneta Dahlgren, direktorica projekta Renaultova Odjela za dizajn, izjavila je: "Promatran izvana, Renault Austral odražava novi senzualno-tehnološki dizajn marke koji se ogleda u spoju istaknutih oblina, zaokruženih ramena, isturenih bočnih strana i suptilnih tehnoloških detalja poput naprednih prednjih svjetala koja upotpunjuju njegov prepoznatljiv dizajn."

U posljednjoj najavi Renault je objavio skicu vanjskog izgleda modela. Izuzmemo li pretjerivanja u pogledu ogromnih naplataka, što je tipično za ovakve skice, ono što upada u oči je prepoznatljiv prednji kraj sa svjetlosnim potpisom u obliku slova C, sada s još većim (novim) logom marke. Novost je kromirana vodoravna linija preko prednje maske. Također, profiliran prednji poklopac odlično se uklapa u sportski karakter. 

>> Što očekivati od novog Renault Australa?

Za nešto više se ipak valja strpjeti još koji tjedan pa ćemo automobil moći vidjeti u punom svjetlu, bez kamuflaže.