Valtteri Bottas vozi Alfu snova

Foto: Alfa Romeo

POPULARNI pilot Formule 1 preuzeo je ključeve trenutno najpoželjnije Alfe. 

U pitanju je Alfa Romeo Giulia u najbrutalnijem GTAm izdanju. Prelijepi crveni primjerak najpoželjnije sportske i gotovo trkaće limuzine današnjice preuzeo je u salonu u Torinu tijekom svečanosti, na kojoj su se pojavili brojni predstavnici marke, ali i Stellantisa. 

Bottas nije skrivao oduševljenje što je dobio ovako poseban automobil iz limitirane serije. "Očito sam doživotni zaljubljenik u automobile i jednostavno volim marku Alfa Romeo", rekao je i poručio kako mu je čast biti ambasador marke, a sada i vlasnik jedne od 500 Giulia GTA. "Tehnički govoreći, ovo je izvrsno vozilo, izgrađeno u suradnji sa Sauber Technologies koristeći stručnost i tehničko znanje koje dolazi izravno iz Formule 1, ali za nas entuzijaste automobila i motosportova predstavlja puno više. Oživljava jednu od legendi motosporta, Giuliju GTA iz 1965., i savršeno utjelovljuje DNK marke, strast prema motosportu, užitak u vožnji i jedinstvenu i prepoznatljivu stilsku privlačnost", zaključio je.

>> Alfa Romeo Giulia dobila dvije izvedbe od kojih staje pamet

Kao što vjerojatno znate, osnova ovog automobila je Giulia Quadrifoglio, a uz modifikacije 2.9 twinturbo V6 motora (540 KS) upotrebom karbona je smanjena masa za oko 100 kg. Također, automobil je promjenom karoserijskih dijelova dobio i bolju aerodinamiku. Točka na i je Akrapovičev ispuh. Svih 500 primjeraka je odavno rasprodano.