Vanbrodski motor kao ukras: Nema ljepšeg od NSX-a

 Foto: Honda

SVE je više auto proizvođača, koji dizajn svojih automobila pokušavaju uvesti u svijet nautike. 
 
Honda je renomirano ime maloj brodogradnji i jedan od najjačih proizvođača vanbrodskih motora. No kako se radi o redovito najneuglednijim dijelovima plovila, u Hondi su se dosjetili da isprave i tu, možda najveću manu koncepta. A pritom su izabrali najbolje iz izloga ili prevedeno reinkarnirani NSX. 
 
Da, u Hondi nisu poput ostalih odlučili ponuditi novi brodski dizajn, već su se zadržali u domeni gdje su već prepoznati. Koncept vanbrodskog motora nosi ime Honda Marine Design Concept Engine, a premijerno je predstavljen na boat showu u Miamiju, zajedno s novom linijom vanbrodskih motora. 
 
 
Dizajn je izrađen u okviru vlastite tvrtke, a kućnim dizajnerima je prepušteno na volju da osmisle novi dizajn vanbrodskog motora. Pritom nisu imali ograničenja, osim vanjskih gabarita i standardiziranih mjera pogonskog sustava. Za potpuni dojam izabrana je posebna nijansa biserne plave boje predstavljene upravo na sportskom NSX-u. 
 
Sa obzirom na pozitivne kritike naglo su se povećale šanse da ovakav dizajn doista zaživi na nekoj budućoj liniji motora. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.