Verstappen: "Aston Martin je poput kornjače“

Foto: Aston Martin

VERSTAPPEN se obrušio na sigurnosni automobil Aston Martina proglasivši ga sramotno sporim. 

Tijekom nedjeljne utrke Aston Martin Vantage Safety car je na stazu izašao u dva navrata. Iako se radi o strojčini za čijim je upravljačem bila nekadašnja zvijezda DTM-a Bernd Maylander, automobil se prema riječima F1 pilota doslovno vukao stazom. 

Sigurnosni automobil je vozio toliko sporo da su piloti imali problema da održe gume vrućima. 530 KS snažan Aston Martin Vantage pokretan 4.0 V8 biturbo motorom je itekako brz automobil, ali očito daleko sporiji od dosadašnjeg sigurnosnog automobila, Mercedesa-AMG GT Black Series snažnog preko 730 KS. 

Procjene kažu kako je Mercedes gotovo pa trkaći auto, na stazi brži i do pet sekundi po krugu. Verstappen je bio posebno razočaran situacijom rekavši kako je Aston bio "poput kornjače“, pa nisu mogli startati utrku s dovoljno zagrijanim gumama.  

 

"Toliko je malo prianjanja i sigurnosni auto je vozio sporo, bio je poput kornjače. Nevjerojatno. Voziti 140 km/h na ravnoj dionici, doista ne razumijem zašto smo vozili tako sporo. To treba istražiti“, rekao je Verstappen i zaključio kako je Mercedes puno brži, a Aston Martin treba doradu. 

Pobjednik utrke Leclerc se slaže s Verstappenom, ali kaže kako se nije žalio kad je vidio "koliko se Maylander muči za volanom dok kliže po zavojima“. 

I trećeplasirani George Russell koji vozi za Mercedes je konstatirao: "S Mercedesovim sigurnosnim autom nemamo problema. Ali za ozbiljno, Mercedes je brži valja pet sekundi, puno brži nego Aston Martin, a to je itekako bitno!“.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.