VIDEO AMG izvedba A klase od 421 KS pala na testu izbjegavanja losa

Screenshot: Youtube, Mercedes

NAKON prošlotjednog razočaravajućeg nastupa BMW-a u jednakom ritmu je nastavio i Mercedes.

A boje Mercedesa je branio AMG A45 S, najjači kompakt na tržištu i ujedno automobil s najjačim serijski četiri-cilindarskim motorom na svijetu. Ogromna snaga, Drift mod rada, obilje elektronika i uvjerljivi pogon su samo neki od čimbenika zbog kojih biste pomislili da je ovo bolid za stazu, koji će pri 77 km/h voziti kao po tračnicama. 

Međutim, slijedi iznenađenje. U manevru gdje vozač simulira izbjegavanje statične prepreke naglom promjenom smjera, a koji je upravo "proslavila" prva A klasa, ni nasljednik se nije iskazao. Tako barem sugerira test koji provodi španjolski km77.com, a njihov zahtjev je siguran manevar pri 77 km/h. 

A klasi nije pomogao ni Sport mod rada, pa je vozač na koncu morao usporiti na 75 km/h, što je rezultat na razini osjetno većih automobila poput Audija A7. Podsjetimo, prošlog tjedna njegov svojevrsni rival, BMW M235i Granc Coupe, pokazao se jednako neuspješnim. 

>> Mercedes AMG A45 nadilazi sve dosad viđeno: Manje od četiri sekunde do stotke!

Mercedes-AMG A45 S pokreće 2.0 turbak s 421 KS i 500 Nm. 100 km/h postiže za 3,9 sekundi i vozi do 270 km/h. Cijena mu je 505.170 kn.