VIDEO Baby-Benz dobio V12 motor, pogledajte što može

PRVI "mali" Mercedes dolazi iz vremena kad su stvoreni vjerojatno najpopularniji Mercedesi u posljednjih nekoliko desetljeća.

Baby-Benz ili Mercedes 190 je danas pomalo zaboravljeni model. Posebno oni stariji primjerci bez E u imenu. Danas nimalo atraktivan, ali i dalje kvalitetan automobil može biti odlična baza za stvaranje zanimljivog unikata. 

 


I upravo to su napravili nizozemski entuzijasti, koji su u 190-etku ugradili gotovo pet puta snažniji motor. Umjesto 2.0 benzinca ispod poklopca je moćna zvijer, 6.0 V12 iz modela 600 SEL. Ugradnja novog motora je trajala pola godine, što je uključivalo brojne preinake kako bi motor uopće stao u zadani prostor. 

Motor s maksimumom od 424 KS i 585 Nm je usuglašen s pet-stupanjskom automatikom, a tjera oko 1,4 tone težak Mercedes do nevjerojatnih 350 km/h uz međuubrzanje od 100 do 150 km/h za 4 sekunde. A kako bi na cesti bio suveren, dobio je, pazite sad ovo, ovjes BMW-a E36. Ono bitno je da samo dva detalja otkrivaju kako se nešto krije ispod lima, a to su poveći alu naplatci i dodatno usisnici u kućištima prednjih svjetala. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.