VIDEO BMW razotkrio dio novog M3 u karavanskom izdanju

Screenshot: YouTube/BMW M

JOŠ od treće generacije serije 3 mnogi entuzijasti iščekuju karavanski M3. Uskoro dolazi.

Legendarni E46 je dobio samo jedan primjerak modela M3 Touring, i to isključivo u konceptnom izdanju. Automobil vozi i danas, a kako izgleda možete vidjeti u promotivnom videoprilogu iz bavarske tvrtke. Priča o M3 nas uvodi u poseban osigurani dio tvornice gdje nam BMW otkriva detalj novog M3 Touringa. 

Dolaskom novog M3 Touringa BMW-ovi obožavatelji će lakše zatomiti žal za E46 generacijom koja na koncu nije dala na tržište ovakav model. Ipak, uskoro će se duel moći ponoviti, a u društvu će biti najjači iz postave Audija i BMW-a. 

Upravo zato što je Audi nakon odustajanja Volva od sportskih karavana ostao jedan od rijetkih spremnih da ponudi karavan brutalnih karakteristika i još upečatljivijeg izgleda. Njegova ponuda uključuje dvije veličine, manji A4 i veći A6.

A ono što možemo vidjeti je obećavajuće, bar kad je dizajn u pitanju. Difuzor je tu, baš kao i otkriveni ispušni topovi, a točka na i je stražnji spojler dobiven 3D tiskom. 

Kad je pogon u pitanju, start će označiti šest-cilindraš koji uz pomoć dvije turbine daje 510 KS. Kombinacija xDrive pogona i osam-stupanjskog mjenjača se podrazumijeva. Bar za početak.