VIDEO Evo kako ćete pravilno očistiti i dezinficirati interijer automobila

Screenshot: Youtube

PANDEMIJA koronavirusa je mnoge natjerala da ozbiljnije razmisle o higijeni i čišćenju prostora u kojima borave. Kabina automobila nije izuzetak. 

Već smo otprije znali da je kolo volana četiri puta prljavije od WC daske u javnom toaletu, a studije su pokazale kako je ručka pištolja za tankiranje jedna od najprljavijih površina u javnoj upotrebi - 12.000 puta je prljavija od prije spomenute WC daske. 

Međutim, sada je sveopća tema koronavirus i postavlja se pitanje kako možemo interijer automobila dezinficirati. Klasične kemikalije ovdje u pravilu ne prolaze, osim ako smo spremni uništiti površinu pojedinih dijelova kabine poput presvlaka sjedala. Također, brišući plastiku armature riskirate da joj trajno narušite boju pojavom brojnih mrlja i diskoloraciju. 

Larry Kosilla iz Ammo NYC, specijalist za detaljno čišćenje automobila, u videomaterijalu odlučio je s javnosti podijeliti nekoliko trikova za brzo i učinkovito čišćenje najprljavijih površina u automobilu. Logično, najvažnije je očistiti površine koje najčešće dodirujemo, a to su uz kolo volana i ručicu mjenjača sasvim sigurno ručice vrata, tipke i pojasevi. 

Nakon klasičnog čišćenja specijaliziranim sredstvima savjetuje se korištenje sredstava za dezinfekciju, ali uz prvo testiranje na manjim površinama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.