VIDEO Ford proizveo prvu transparentnu masku

Foto: Ford

FORD se aktivno uključio u borbu protiv pandemije i predstavio dva noviteta. 

Ford će iskoristiti nadolazeći Super Bowl da javnost pobliže upozna s kampanjom #FinishStrong, ali i da poruči kako je osobna zaštita bitna. Kampanja je najaktivnija u područjima gdje Ford ima najviše radnika koji ne mogu raditi od kuće, kao što su Michigan i Missouri. 

Osim velike reklamne kampanje Ford predstavlja i prvu transparentnu masku N95. U službenom priopćenju kažu kako činjenica da sugovornika možemo vidjeti poboljšava kvalitetu komunikacije. Istovremeno, radi se o perivoj masci koja nije jednokratna. Pritom je cijena izuzetno niska, naglašavaju u Fordu. U svakom slučaju, ova maska će najviše pružiti onima slabijeg sluha, koji komuniciraju čitanjem s usana. Očekuje se kako će u ponudu stići ovog proljeća. 

 

Druga novost iz Forda je sustav filtriranja zraka. Radi se o vrlo jednostavnom i jeftinom uređaju, koji čine tri glavne komponente - kartonski okvir, ventilator i filtar. U Fordu predviđaju da bi se ovakav sustav mogao koristiti u učionicama i svim ostalim prostorijama u kojima je pročišćavanje zraka bitno.

Kažu da će dva uređaja u učionici površine oko 90 četvornih metara obnoviti zrak 4.5 puta u jednom satu. Ovaj sustav ne ide u prodaju, nego će u Fordu proizvesti 20.000 primjeraka i donirati ih zajedno s oko 20 milijuna maski. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.