VIDEO Ima pet Mercedesa SLR, a sad je otkrio koliko košta održavanje

Screenshot: Youtube

POGAĐATE, nije jeftino. 

Ali s obzirom na to da se radi kolekcionaru kojem financije nisu problem, suosjećanje najčešće neće ići dalje od pukog čuđenja. Naravno, u pitanju je Manny Khoshbin koji se redovito javlja kroz videouratke ne bi li se pohvalio svojom metalno-karbonskom ergelom. 

Ovaj put se dotakao Mercedesa SLR McLaren, jednog od najposebnijih modela proizvođača iz Stuttgarta u posljednjih deset i više godina. Manny ima pet primjeraka pa mu je već problem redovito ih provozati. A to je bitno jer ako auto stoji kvarovi su češći, a servisi daleko skuplji. 

Manny tako objašnjava kako se svake godine mora odraditi tzv. Servis A po cijeni od 5000 dolara, a svake druge Servis B po cijeni od 8000 dolara. On se upravo sprema za ovaj drugi tip servisa, što za pet primjeraka znači trošak od 40.000 dolara. Treba zamijeniti i svjećice, a to znači doslovno vađenje 5.4 V8 motora i trošak od još nekoliko tisuća dolara. Objašnjenje je da je zbog brojnih zahvata potrebno oko 30 sati rada, pa otuda i tolika cijena. 

 

Ali to nije sve. Redovito odlaze i hidraulički amortizeri na podiznim vratima. I dok ćete ih na kuhinjskim elementima platiti par desetaka kuna, ovdje stoje oko tisuću dolara po komadu. Manny pritom naglašava da je sve super dok se ne ošteti lim, bolje rečeno karbon. U slučaju poklopca motora nabava novog je 75.000 dolara.  

Sve u svemu, radi se o ogromnim troškovima koje je malo tko spreman platiti, i to za pet automobila. Manny je jedan od njih. Ali to nije jedini "problem" jer su u njegovoj ergeli još i brojni Bugattiji, McLaren P1 i Porsche 935, a na popisu narudžbi ima Mercedes-AMG One, Koenigsegg Jesko i McLaren Speedtail.

Recimo i kako se Mannyju potkrala jedna greška. Navodno pasionirani obožavatelj sportskih automobila podučio nas je kako je SLR dizajnirao poznati kuhar Gordon Ramsay. Brzo se ispravio, dizajn mu je podario drugi Gorden, Gorden Wagener. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.