VIDEO Kamion pomeo ostavljeno vozilo nasred autoceste

Screenshot: YouTube

VOZAČICA i njeno dijete jedva su izvukli živu glavu u naletu kamiona na njihovo vozilo. 

Stravična snimka prikazuje Chevrolet Silverado zaustavljen nasred autoceste u Minnesoti. Nakon što ga je niz automobila uspješno zaobišao, dolazi kamion koji bez kočenja i bilo kojeg drugog manevra punom brzinom udara u stražnji kraj kamioneta. Odbacio ga je na desnu stranu te se potom Chevrolet na izlaznoj traci zapalio. Nedaleko se zaustavio i kamion. 

Sreća u nesreći je što su 42-godišnja Susan Norberg i njena 12-godišnja pokćerka uspjele pobjeći iz vozila prije samog udarca te su doslovno promatrale nesreću stojeći iza zaštitne ograde. Prema dostupnim informacijama, i vozač kamiona je neozlijeđen u nesreći. 

Ako se pitate zašto vozačica nije pomaknula vozilo u stranu do zaustavne trake, razlog je to što je vozilo bilo onesposobljeno. Kako doznaje StarTribune News, ona je vozilom udarila jelena te su se aktivirali zračni jastuci. 

Zanimljivo je da službene upute policije kažu da putnici u ovakvim slučajevima trebaju pozvati pomoć i ostati u vozilu jer je izuzetno opasno za pješake da pretrčavaju nekoliko voznih traka. Na sreću, one nisu slušale ovu smjernicu i tako su spasile svoje živote. 

"Čula sam kako vozila jure pokraj nas. Pomislila sam, netko će nas udariti ako ostanemo. Samo sam htjela što prije otići iz kamioneta jer sam bila prestravljena", rekla je Norberg za StarTribune. 

Jedino otvoreno pitanje je što je radio vozač kamiona i zašto nije pokušao usporiti i izbjeći vozilo.