VIDEO Kijin hibrid na testu izbjegavanja losa bolji od Audija RS3

Screenshot: YouTube

ZA razliku od brojnih rivala, Kijin hibrid nije ostao posramljen. 

Test izbjegavanja losa električnim automobilima najčešće ne ide baš idealno, a najbolje ne prolaze ni hibridi. Povećana masa i nedovoljno razrađena elektronika rade svoje, a tada će teško pomoći i činjenica da imaju nešto povoljniji položaj težišta po visini. 

U slučaju korejskog hibrida koji je nedavno dobio novo izdanje stvari su iznenađujuće dobre. Test izbjegavanja losa u režiji španjolskog magazina km77.com Kijin hibridni Niro odradio je brzinom od 81 km/h, čime se svrstao u sam vrh. 

Kao orijentir vrijedi spomenuti da je Audi RS3 Sportback isti test odradio s najviše 75 km/h. Očito je da su Kijini stručnjaci optimalno kalibrirali ESC sustav. Dio zasluga snose i ovjes i gume Continental PremiumContact 6 mjera 225/45R18.

Zanimljivo je što Niro koristi istu osnovu prethodnika, ali donekle modificiranu, što je bilo dovoljno da se rezultat popravi sa 74 km/h prethodne generacije na sadašnjih 81 km/h. Ne treba se prerano veseliti jer će pravi ispit imati plug-in hibridna i čisto električna izvedba. 

U testu slaloma nominalno ne presnažni Niro (141 KS) odradio je test za 24.6 sekundi. Najbolji rezultat iznosi 22.8 sekundi, a postigao ga je Polestar 2.