VIDEO Krao struju kako bi napunio Teslu, zapalio auto i kuću

Screenshot: YouTube

Vlasnik Teslinog Modela S u Meksiku izazvao je požar na autu i kući kada je auto spojio izravno na električni vod u Tijuani kako bi ga napunio.

U Meksiku neki stanovnici kradu struju koristeći neovlaštene priključke na električne vodove. Ovakve veze, poznate kao diablito ili mali vrag, koštaju meksičku nacionalnu elektroenergetsku tvrtku više od 2 milijarde eura godišnje u gubitku struje.

Ove veze često se koriste na gradilištima i mogu izazvati požare i strujni udar. Vozač Modela S očito je želio uštedjeti novac na punjenju svog automobila i priključio ga je na jednu od veza, ali ubrzo se Tesla zapalila, piše Auto Start.

Vatrogasna služba Tijuane reagirala je na požar. Prema riječima vatrogasca Artura Sáncheza, ovo im je bio prvi put da su se suočili s požarom na Tesli, iako je naglasio da su lokalne vatrogasne ekipe obučene za nošenje s požarima električnih vozila.

Vatra je brzo lokalizirana, ali ne prije nego što se proširila na susjednu kuću. Velik dio kuće i auto su u požaru uništeni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.