VIDEO Može li bolje: Unikatni Alfa Romeo zapalio ulice Milana

Screenshot: YouTube

MILANO obiluje atrakcijama koje vrijedi vidjeti, a među njima je sada i ovaj doista poseban automobil. 

Alfa Romeo zna kako igrati na emocije, a u ovom mileniju to su 8C i manji 4C itekako pokazali. U poplavi konfekcije na tržištu automobila, gdje mašta staje na dizajnu dnevnih LED-ica, čak i standardna postava Alfa Romeo izgleda vrhunski. 

Što onda reći za unikatnu Alfu koju potpisuje Zagato, a koja se našla na milanskim ulicama? Ne događa se često da unikatni auto izađe na javne prometnice, pa je ovo bio jedinstven događaj. Punim imenom Alfa Romeo Giulia SWB Zagato je tu s razlogom – zbog snimanja prigodnog videomaterijala. 

>> FOTO Alfa Romeo predstavlja unikat vrijedan divljenja

Video je režirao Steve Ketner, a na YouTube objavio Nostalgear uz dopuštenje Zagata i vlasnika automobila. Sam sadržaj videa nećemo otkriti, osim informacije da smo ostali zakinuti za melodiju koju pruža 2.9 V6 s 540 KS. 

Podsjetimo, osnova automobila je Giulia, točnije GTAm, ali uz bitno smanjen međuosovinski razmak. Pogon je na stražnje kotače, a prijenos ručni sa šest stupnjeva prijenosa. Automobil je nastao povodom 100. obljetnice prvog projekta Zagata na osnovi Alfa Romea. Cijena nije javno obznanjena.