VIDEO Najveću karavanu pogrebnih vozila predvodio je jedan Porsche

SVI oni koji planiraju svoju posljednju vožnju nedavno su mogli vidjeti na okupu više od stotinu prigodno pripremljenih automobila, a među njima se našao i jedan Porsche.

Kad su u pitanju pogrebna vozila, vrhunac ponude predstavljaju prerade Mercedesa, Volva i sličnih premium automobila, sve odreda u crnoj ili barem sivoj boji. Ali da može i drugačije, pokazala je južnoafrička tvrtka koja je na trkaću stazu izvela najveću karavanu pogrebnih vozila u povijesti.

Bilo ih je 111, što je za četiri više od prethodnog rekorda kad se u Nizozemskoj okupilo 107 pogrebnih vozila. Južnoafrikanci su ovim konvojem dugim preko tri kilometra pokopali sve dosadašnje pokušaje, a pritom su pokazali i neke od najposebnijih prerada. Osim prerada Mercedesa moglo se vidjeti i unikate poput Chryslera 300 i Jaguara XF, no ipak najveći interes je izazvao Porsche. U pitanju je Panamera koja izvedbom može stati uz bok europskim preradama Tesli i Maseratija. Očekivano, Panamera je u bijeloj boji, sa staklenim gullwing vratima i otvorenim pogledom prema lijesu.

I na kraju recimo kako nijedan od sudionika konvoja nije morao prevoziti pokojnika. Za potvrdu rekorda se još uvijek čeka konačan sud Guinnessa. U međuvremenu je najsretniji sudionik osvojio glavnu nagradu, preradu automobila u pogrebno vozilo.