VIDEO Ako vozite ovakav Mercedes, mogli biste puno zaraditi

Screenshot: Bring A Trailer

IAKO ga dižu u zvijezde, čak ni na Balkanu ne postiže ni približnu cijenu ovoj. 

A vjerovali ili ne, ovaj dizelski Mercedes iz 1990-ih prodan je za nevjerojatan iznos američkom kupcu. No krenimo redom. 

Automobil o kojem govorimo itekako je poznat u našoj regiji. Miljenik taksista, božanstvo Mercedesovih obožavatelja i jedan od najvećih dragulja koje je oblikovao Bruno Sacco – jedan i jedini Mercedes W124. Danas 90-godišnji dizajner oblikovao je, između ostalih, automobil za koji će se kasnije ispostaviti da je bio (i ostao) najbolji Mercedes svih vremena. Ako mislite da je to ipak neki drugi model, velika je vjerojatnost da ga je osmislio upravo Sacco. 

 

Konkretni primjerak je E300 diesel, a ponuđen je na online aukciji u režiji platforme Bring A Trailer. Ovaj primjerak pokreće doslovno neuništiv šestcilindraš, a prešao je tek nešto više od 13.000 km. 

I sad sjednite. Vjerovali ili ne, ovaj je Mercedes postigao cijenu od nevjerojatnih 101.000 dolara. I pritom nije rekorder jer je preko iste platforme godinu dana stariji dizelski primjerak s kojom tisućom kilometara prodan za nevjerojatnih 152.607 dolara. 

U ovakvom ozračju očuvani primjerci ovog modela iz naših oglasnika za desetak tisuća eura zvuče kao dobra prilika, zar ne?

>> Opis automobila i galeriju fotografija možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.